Известие

Collapse
No announcement yet.

Счупен мотор.. съвет?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Мерси много писах му на личния...лошото е само че ако го взема него работата по инсталацията ще е безкрайна..

Comment

Добре де колеги , има ли начини за да се предотврати "счупване" на прословутия ТС (2.0 най-често) . Доста родилки има напоследък . Обикновенно са вследствие на некачествен ремонт , но за да се стигне до него също трябва да има причина . Преди се даваха само съвети за качествено масло , но явно не са достатъчни
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
      Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
      Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Колега не знам какво да ти кажа...аз в момента трупам опит с тези коли...имам близак приятел който работи в италсервиз...ако трябва да сум честен той ме предуппреди че има голяма вероятност да се случи това...просто този двигател си е лабав...няма оправия...

Comment

Първоначално публикувано от t0ff1 Покажи съобщение
          Колега не знам какво да ти кажа...аз в момента трупам опит с тези коли...имам близак приятел който работи в италсервиз...ако трябва да сум честен той ме предуппреди че има голяма вероятност да се случи това...просто този двигател си е лабав...няма оправия...
          Колега не е лабав двигателя, бил си нагласен!
          Просто колата е била за продаване. В повечето слувай ТС се осеща кога ще роди! Просто е трябвало да отидеш на майстор, всеки един добър майстор на алфи, ще познае кога е на път да роди!!!
          EX:Alfa 145 1.3ie Boxer 90 hp 95' ,Alfa 145 1.3 8v Boxer 90 hp 96' - red ,Alfa GTV 2.0 16V 150 hp 96' ,Alfa 145 1.3 8v boxer - black, Alfa 33 1.7ie Sport Wagon 110 hp 92' -

Comment

Еми колега може и да си прав но както вече казах, аз нямам опит с точно такива двигатели...колата работеше доста добре...лампата з амаслото си гаснеше веднага...нз сиг. си прав, че е можело да се разбере ама вече е късно...

Comment

Мерси много писах му на личния...лошото е само че ако го взема него работата по инсталацията ще е безкрайна..
              чак безкрайна не бих казал, но провери колко пари ще ти вземат хора, който са го правили
              GTV

Comment

Здравей колега провери, колко парички ще ти е ремонта на маторя, също така виж дали ще трябва да го обслужваш (ремъци и ролки). Наскоро един приятел си прави мотора и му излезна 2500лв. като се има предвид паричките на майстора труд+части по мотора+обслужване. Ако имаш въпроси пиши.

Comment

Колега лошото е ,че мотора е отварян вече веднъж и ремонтиран от някви смешници безобразно...смешниците са взели на миналия собственик маса пари а не са направили нищо освен да го позакърпят да изкара 2-3 хиляди км. и тфа е ... мазали са със силикон по блока като са го слагали тея помяри тя трабичката на маслената помпа се е запушила и не е имало омасляване ... и не само тфа изобщо са му ебали майката на мотора ... да не говориме ,че и с рейката имам проблеми изтича хидравличното масло и тея помяри я правят вече за четвърти път и пак си тече...сега като сменявам мотора(защото вече твърдо съм решил да го сменям защото момчето при което сега ще си правя колата ме посъветва да не правиме стария щото е мн сасипан а и ще ми излезне същите пари да го сменя)..таа като правиме тея работи и рейката ще сменявам и така .. абе изобщо кофти работа ... откачил съм :@

Comment

Наистина кофти.
                    Ами сменяй го, пък дано "новият" мотор е читав.
                    Alfa Romeo 166 3.0 V6
                    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Ами надявам се... сега съм намерил един за 1500лв. пак 2.0 16...от 147...хубавото е ,че е на колата и може да се види как работи да му се измери компресията...ще видиме...ако някой може да ми намери по- евтин мотор ще го черпя много ...

Comment

Първоначално публикувано от alfa_145_boxer Покажи съобщение
                        Колега не е лабав двигателя, бил си нагласен!
                        Просто колата е била за продаване. В повечето слувай ТС се осеща кога ще роди! Просто е трябвало да отидеш на майстор, всеки един добър майстор на алфи, ще познае кога е на път да роди!!!
                        Я ми ги покажи тея гинеколози дето "усещат" кога TS ражда.....да я прегледат като я сглобя.....Стига сте говорили глупости,щото стана комедиен форум.И на напълно здрав двигател може да се случи във всеки един момент,зависи от карача най-вече
                        GTV с ново сърце и валчета .....много/100км.

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                          Ужас най-красивото родило
                          Малии много красиво за изложение във Швеицария правено,ама рано или късно и тоя младеж ще клекне пред твоята врата за помощ.Еххх тия младежи голямо самочувствие имат за колите си
                          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

.

тва като моето ГТВ. Продадох го на един пич от форума за 3000лв и му казах да си го ревизира (окачване, ремъци, свещи, филтри, вариятор) той обаче карал 2 месеца без да го пипне и му се стриши мотора и ми се сърди. е кво ми се сърди имаше разходи 2000 лв за да го направи идеално а сега като е толко тарикат да прави основни ремонти. тия коли искат много поддръжка и тва трябва всеки да го знае. красива но капризна кола е. като жените. глезиш ли я и на теб ти е кеф
                            MG ZR160 03' - настоящата
                            145 2.0 TD 97' - бившата
                            GTV 2.0 16V 97' - по-бившата
                            SPL Fan

Comment

Какво общо има това с въпроса ми бе...аз като съм я копувал мн добре знаех за какво става вапрос и не е като да кажеш без пари да съм я взел...мисля че 8500 не е мн малко..и надали има по- красиво гтв от моето..може и да си го виждал ако си от София едно хамелеоново е...тааа не ми обясняваи за парите на мене..а ми кажи дали си струва да права мотора или да го смена с друг..тфа м ие въпроса не ми се прави на умен...
                              Първоначално публикувано от BAS_SEEKER Покажи съобщение
                              тва като моето ГТВ. Продадох го на един пич от форума за 3000лв и му казах да си го ревизира (окачване, ремъци, свещи, филтри, вариятор) той обаче карал 2 месеца без да го пипне и му се стриши мотора и ми се сърди. е кво ми се сърди имаше разходи 2000 лв за да го направи идеално а сега като е толко тарикат да прави основни ремонти. тия коли искат много поддръжка и тва трябва всеки да го знае. красива но капризна кола е. като жените. глезиш ли я и на теб ти е кеф
                              Има някакво разминаване в цената, но както и да е. Няма "ефтини и хубави" коли, има "ефтини", има и "хубави". Но всичко се поправя и в крайна сметка ще стане "хубава".

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                                Малии много красиво за изложение във Швеицария правено,ама рано или късно и тоя младеж ще клекне пред твоята врата за помощ.Еххх тия младежи голямо самочувствие имат за колите си
                                Голямо подмазване пада, ей сорка за offtopic-а, ама това ми се ръгна в очите.
                                sigpic
                                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                                X